Дарко Каевски, исто како и Зоран Заев и Димитар Ковачевски е пример како во политиката се влегува како голтар, а се излегува милионер

Дарко Каевски, исто како и Зоран Заев и Димитар Ковачевски е пример како во политиката се влегува како голтар, а се излегува милионер.

Дарко Каевски на само 30 години, без еден ден работа во реален сектор, само од функционерска плата успеал да се стекне со 4 милиони во банка и 1 стан.

И додека врсниците на Каевски едвај врзуваат крај со крај, тој ниже милиони.

Принципот на Каевски е копија на неговите шефови Заев и Ковачевски.

Ковачевски беше косопственик во фирми за фотоволатици, а синот на Заев сега отвори фирма за трговија со струја и на само 18 години влезе во овој милионски бизнис.

Заеви се влезени во бизнисот со марихуана, тие ја злоупотребија позицијата и се стекнаа со лиценци.

СДСМ е партија класичен пример како од голтари прави милионери