СДСМ – ГОВОРОТ НА КАСАМИ НА СВЕЧЕНАТА СЕДНИЦА Е ПОЛИТИЧКИ

Славиме три децении од воведувањето на демократскиот систем во Тетово, но и отстранување од локалната самоуправа на раководството кое во два мандати ги задолжуваше граѓаните, а уништи повеќе општествени сектори-истакна градоначалникот Биљал Касами на одбележувањето на 3-ти март, денот на општината. Ќе работиме на поставување на вистинските вредности, порача тој.

Од опозициската советничка група на СДСМ, говорот на Касами го оценија како политички, со крајна цел собирање поени. Оттаму сметаат дека биле ненавремено известени за поднесување на предлози за лица, кои треба да добијат признанија на денот на општината.

Претседателот на Советот, Бесар Дурмиши рече дека навреме биле известени сите советнички групи.

И на денешната свечена седница која се одржа во преполната сала на Општина Тетово, не се почитуваа протоколите против Ковид-19. Повеќе од половина од присутните не носеа заштитни маски.