Украина тврди дека „привремено“ го изгубила пристапот до Азовското Море

Украинското Министерство за одбрана тврди дека земјата „привремено“ го загубила пристапот до Азовското Море, бидејќи руските сили ја зајакнале опсадата на пристанишниот град Мариупол.

„Окупаторите делумно успеаја во оперативниот округ Доњецк, привремено оградувајќи ѝ на Украина пристап до Азовското Море“, се вели во соопштението на Министерството.