ПО ПОПЛАВИТЕ ВО ПОЛОШКО РЕГИСТРИРАНИ И НЕКОЛКУ ЗЕМЈОТРЕСИ

Вообичаено е после невреме да се тресе тлото, велат граѓани кои почувствувале послаби земјотреси во регионот Тетово и Гостивар. Западниот дел како и многу делови ширум државата викендов беа погодени од невообичаено невреме, проследено со многу обилни дождови и град.

Земјотресите за кои објави и европскиот сеизмолошки центар се со мала јачина од 2,2 до 2,7 степени според Рихтеровата скала.

Епицентарот како што се наведува е помеѓу двата града.