ЧЕТИРИ ЗЕМЈИ ГО ПОВЛЕКОА ПРИЗНАВАЊЕТО НА КОСОВО

Српскиот министер за надворешни работи Никола Селаковиќ по седницата на Советот за национална безбедност изјави дека на претседателот Александар Вучиќ му предал дипломатски ноти од четирите земји кои го повлекле признавањето на Косово и дека Советот го овластил Вучиќ да ја информира јавноста за кои земји станува збор, јави дописникот на МИА од Белград.

Селаковиќ изјави дека Владата на Србија и Министерството за надворешни работи „ќе продолжат жестоко да се борат“ и ќе работат на повлекување на признавањето на Косово.