ТЕТОВЕЦ ОСУДЕН НА ТРИ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА НЕПЛАЌАЊЕ АКЦИЗА ОД МИЛИОН ЕВРА ЗА УВЕЗЕН ТУТУН

Тетовецот Беким Аземи (48) доби три години завор за кривичното дело „Неплаќање акциза“. Пресудата не е правосилна, објави sdk.mk.

Во Основен суд Велес, тој беше прогласен за виновен и судијата Шефшет Адеми, претседател на петчлениот кривичен совет, му одреди затворска казна, но и обврска да ја врати штетата која ја предизвикал кон државата во висина од 62 милиони денари.

ПОВЕЌЕ НА ЛИНКОТ ПОДОЛУ.

ТЕТОВЕЦ ОСУДЕН НА ТРИ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА НЕПЛАЌАЊЕ АКЦИЗА ОД МИЛИОН ЕВРА ЗА УВЕЗЕН ТУТУН