Ангелов: Најмногу имало поплавени простории и паднати дрвја

0
30

По обилните врнежи од дожд и силниот ветар на телефонскиот број 195 и преку бројот за итни повици 112 биле примени околу 180 пријави. Од нив, најмногу за поплавени простории, паднати дрвја, оштетени возила и поплавени улици и подвозници.Според известувањето од сообраќајната полиција како и ЈСП Скопје состојбата на сите сообраќајници е нормализирана и од утрово сообраќајот и јавниот градски превоз се одвививаат нормално, вели Стојанче Ангелов директор на ЦУК

Следува видео изјава на Ангелов