Деспотовски: Компанијата за електрични автомобили се обврза да произведува 30 илјади возила годишно за глобален пазар

Што ќе донесе новата инвестицијата, вредна 130 милиони евра за производство на електрични автомобили

Изградбата се очекува да започне за најмногу два месеца.. Тамара Стојкова разговараше со првиот човек на ТИРЗ, Јован Деспотовски..

Деспотовски најави дека првото произведено возило ќе го видиме во 2024-та година.