ЕВН ДОНИРАШЕ ТРАНСФОРМАТОРИ ЗА УКРАИНА СЕ ПОФАЛИ МИНИСТЕРОТ БЕКТЕШИ

0
40

ЕВН Електродистрибуција испрати трансформатори за електрична енергија како донација за семејства од Украина кои се соочуваат со недостиг на струја за време на воената интервенција од страна на Русија во таа земја.

Веста ја објави Енергетската заедница, а ја пренесе и министерот за економија Крешник Бектеши како помош од Македонија за Украина