ИБРАИМОВСКИ – РОМСКИТЕ ГЛАСОВИ СЕ КУПЕНИ, ЗАТОА ПЦЕР НЕ ОСВОИ НИТИ ЕДНО МЕСТО ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ТЕТОВО

0
46

Ромските гласови на изборите за нов совет на Општина Тетово се купени. Наместо за ромската партија ПЦЕР, голем дел од гласовите на нашите членови Роми завршија на контото на големите парламентарни партија, обвини претседателот на ПЦЕР Самка Ибраимовски, партија која не доби ниту едно советничко место. Вели дека на Ромите им се нудели по 20, 30 и 50 евра да гласаат за друга партија.

Следува видео изјавата на Самка Ибраимовски претседател на ПЦЕР