КОЛЕВ КОЈ СЕ ЗАЛАГА ЗА ПРАВАТА НА БУГАРИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА ДЕЛ ОД РАКОВОДСТВОТО НА БГНЕС

Македонскиот политичар и активист за човековите права на Бугарите во Северна Македонија, Петар Колев, од денеска е дел на раководството на бугарската информативна агенција БГНЕС, јавува самата агенција.

Колев дипломирал право во Софискиот универзитет „Св. Климент Охридски
Долги години тој ја раководеше политичката партија Граѓанско Демократска Унија-ГДУ. Пред да ја заземе позицијата во БГНЕС, Петар Колев поминал обука за менаџирање во медиумите во ЕУ.

Авторитетот, слободата и професионализмот се вистински предизвик и за мене е чест да бидам дел од агенцијата БГНЕС. Со поддршката на тимот, со кој што се познавам години наназад, сум убеден дека ќе придонесеме за успешната реализација на нови проекти“, изјави Петар Колев пред колегите во агенцијата.