МАКЕДОНИЈА КУПУВА СИСТЕМИ ЗА ПРОТИВВОЗДУШНА ОДБРАНА

0
52

Министерката за одбрана, Славјанка Петровска најави дека Северна Македонија, како членка на НАТО, следната година ќе добие систем за противвоздушна одбрана, кој ќе го купи од Франција.

„Нема да се објави каде ќе биде распореден, тоа е наш стратешки интерес. На почетокот на септември ќе го потпишам договорот за нарачката со францускиот колега, а следната година ја очекуваме испораката“, откри Петровска