РЕТКО КОЈ ЌЕ ПРАВИ ЗИМНИЦА, АЈВАРОТ ГОЛЕМ ЛУКСУЗ

0
55

Најдобро е да не се мачите да правите ајвар годинава, бидејќи тој ќе ве чини повеќе од најевтиниот, кој во моментов го има во маркетите.

Пресметките, според актуелните цени на пиперот, на модриот патлиџан и на маслото, покажуваат дека за една тегла ајвар ќе ве чини 138 денари. Но, тука не е пресметана цената на дрвото, гасот или струјата што ќе ги потрошите, по нивните повисоки цени од лани, ниту пак е пресметана работната рака и времето што ќе го потрошите за негова изработка.

Повеќе на линкот подолу на Плусинфо

АЈВАРОТ КАКО КАВИЈАР Нема да ви се верува колку ќе чини тегла ајвар кај малите производители!