Бугарија ќе ја снабдува Македонија со струја

0
36

Македонската и бугарската влада договорија Бугарија да ја снабдува Македонија со 200 Mwh струја од октомври до крајот на март, најверојатно да се задоволат потребите на бизнис секторот и индустријата, објави Тв Телма.Се уште не е познато по која цена Македонија ќе ја купува струјата од Бугарија.

Огнен Чанчаревиќ ги има деталите.