Почина Петре Латиновски, поранешен градоначалник на општина Бутел

0
41

Почина Петре Латиновски, првиот градоначалник на Бутел

Роден е во село Радишани. Дипломирал на Природно математичкиот факултет при Универзитетот Св.Кирил и Методиј, отсек географија. Од 1978 до 1999 г. работи како професор во ДСУ за економија и биротехника „Арсени Јовков”. Од 1999 до 2003 г. бил директор на истоименото училиште. Во 2005 г. станал градоначалник на Општина Бутел и бул на функцијата сè до 2017 година.