Путин ги потпиша уставни закони за пристапување кон Русија на самопрогласените републики и регионите од Украина

Путин ги потпиша 4 федералните уставни закони за пристапување кон Русија на самопрогласените републики и регионите од Украина.

Со свој потпис рускиот претседател назначи и привремени водачи на Доњецк, Луганск , Запорожје и Херсон. Вршителите на овие региони управуваат со териториите додека не се изберат шефовите на новите региони во согласност со руските закони на изборите следната година.