ВО АРАЧИНОВО ВО ОКТОМВРИ ГОДИНАВА ПОТРОШЕНИ 474 % ПОВЕЌЕ СТРУЈА ОД ЛАНИ

Државата вчера потрошила еден милион евра за увоз на струја, иако првиот блок на РЕК Битола бил поправен, но не бил ставен во функција,објави телевизија 24 

Политика на анти-штедење – општина Арачиново потрошила 474 проценти повеќе струја од октомври лани, иако владата постојано соопштува дека нивните главни мерки се однесуваат токму на штедењето.