ВИДЕО: ОГРОМЕН КРАТЕР СЕ ПОЈАВИ ВО ТУРЦИЈА, ЖИТЕЛИТЕ ЗАЧУДЕНИ

Огромен кратер се појави во Турција.

Тој е длабок меѓу 12 и 15 метри и има пречник од 100 метри. Кратерот ненадејно се формирал во поле во градот Карапинар во турската провинција Коња, јавува Анадолија. Мештаните велат дека ова се формирало пред неколку дена. Директорот на Истражувачкиот и применет центар на Техничкиот универзитет Обрук во Коња, професор Фетула Арик, вели дека експертите не можат да го поврзат изгледот на кратерот со земјотресите што се случија во Турција. Не се знае дали кратерот се појавил поради подземни води.

На 6 февруари во Турција и Сирија имаше силни земјотреси во кои загинаа над 50.000 луѓе.