Акциска контрола во 228 угостителски објекти – се служело алкохол на малолетници

Минатата ноќ била спроведена акциска контрола во 228 угостителски објекти на територијата на повеќе градови.

-Во текот на изминатата вечер (27.05.2023) во периодот од 00.00 до 04.00 часот полициски службеници од Секторите за внатрешни работи заедно со Државниот пазарен инспекторат, спроведоа акциска контрола во 228 угостителски објекти на територијата на повеќе градови, при што е констатирано едно кривично дело по член 204 од КЗ, точење алкохол на малолетници во угостителски објект во Скопје, за што е приведено едно лице, соопшти МВР.

Констатирани се и три прекршувања на законот за пушење, едно прекршување на законот за угостителска дејност и др.