Српската војска нема моќ на границата со Косово вели Рама

Според албанскиот премиер Еди Рама, српската војска нема моќ на границата со Косово. Направи споредба на американска војска на границата на Мексико.

Рама вели дека српската армија на границата со Косово има моќ еднаква на нула.

„Се фокусирав на она што беше напишано. Српската армија на границата. Ова е најневеројатниот приказ на внатрешната политика, бидејќи српската армија на границата со Косово има моќ еднаква на нула. Исто е како мексиканската војска да се појави на границата со САД. Што може да направи? Со должна почит, бидејќи го сакам Мексико, но она што може да направи е ништо, апсолутно ништо. Тоа е за внатрешна политика“, рече Рама кој присуствува на ГлобСек форумот кој се одржува во Братислава, Словачка.