Aстероид денес поминува покрај Земјата

Астероидот наречен „2023 JK“ се очекува денес да прелета покрај Земјата, промашувајќи ја нашата планета за „само“ 1,6 милиони километри, пренесува Хина.

Според американската вселенска агенција „НАСА“, „2023 JK“ е со големина колку комерцијален патнички авион.