Ахмети: Уставните измени треба да се случат

Уставните измени треба да се случат, како што се случи со Преспанскиот договор, така треба да се случи и со Договорот за добрососедство. Вклучувањето на заедниците, Бугарите, Црногорците и другите да бидат уставна категорија со што конечно ќе се затвори едно историско поглавје за нашите сограѓани Македонци и конечно ќе се легитимираат како нација и култура на меѓународно ниво и за ова ја имаат нашата најголема поддршка, истакна лидерот на Демократската унија за интеграција (ДУИ), Али Ахмети на денешното одбележување на 21-годишнината од основањето на партијата.