Украден печат од психијатриска клиника во Србија

Во една психијатриска амбуланта во Нови Пазар, Србија, се случил невообичаен грабеж, пренесоа локалните медиуми. Како што соопштија локалните власти, во амбулантата насилно влегле непознати сторители и го украле печатот. Веднаш штом е забележан инцидентот, аптеките се предупредени за можни злоупотреби со рецептите.

Докторот кој ја води амбулантата и чиј печат е украден се огласи на Фејсбук и порача аптеките да не ги примаат рецептите издадени со неговото име доколку не се напишани лично со негов ракопис и доколку забележат ваков рецепт, веднаш да пријават во полиција.