Бунт во затворот во Битола: Запалена ќелија, затворот без струја

Доцна попладнево во затворот во Битола избувнал бунт на осуденици. Запалена е затворска келија, а во моментот делува противпожарен тим, известуваат извори.

Затворот во моментов е без струја, веројатно од безбедносни причини.

Засега не е познато што се причините за бунтот, засега не е познато. Нема, исто така, информација за евентуални повредени.

Изминатиот период сите извештаи на меѓународни институции укажуваа во континуитет за лошите затворски услови во државата.