Експлозија во суд во Киев: Човекот што го активира експлозивот е мртов

На Телеграм објави дека на местото на настанот пристигнале полициски службеници и други експерти.

Се додава дека според првичните информации, уредот го активирал маж кој бил однесен на судско рочиште. Украинскиот министер за внатрешни работи Ихор Клименко објави дека мажот починал и дека постои можност случајно да згазил на експлозив. Истрагата за инцидентот е во тек.

Из Канал5.