Кучиња каснале луѓе во Кичево, Драчево и Велгошти

На 04.07.2023 година во ОВР Кичево, Л.А.(44) од кичевското село Туин, пријави дека на улицата „Мирко Милески“ во Кичево бил каснат од куче скитник.

На 04.07.2023 во 14.30 часот во Полициската станица Драчево, М.П.(44) од Скопје пријавила дека на ул.„Иван Хаџиниколов“ била касната од куче скитник.

На 04.07.2023 во 14.30 часот во СВР Охрид, Т.М.(20) од селото Велгошти пријавила дека на улицата „Навис“ во селото била касната од куче скитник.