Мицкоски со порака до власта: Вратата на ВМРО-ДПМНЕ е затворена за која било тема, освен предвремени избори

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ ги прекинува сите официјални комуникации со власта. Повеќе нема да има средби на билатерално ниво, истакна денеска во Штип, преседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, според кој единствена тема на која може да преговараат со власта е предвремени парламентарни избори.