Нови 27 откази во скопска Комунална хигиена

Откази од ЈП„Комунална хигиена“ добиле уште 27 вработени, кои за тоа дознале синоќа доаѓајќи трета смена на работа. Тие велат дека на листот на оглсната табла со отпуштени ги виделе и нивните имиња, иако со децении работат во претпријатието. Тие биле распоредени на работни места метачи, магационери, возачи и главни на блок.

Директорката на ЈП„Комунална хигиена“ Косана Мазнева Николиќ пред два дена на прес конференција најави дека откази ќе добијат оние што ништо не работат, како и лица кои примале плата а не оделе на работа.