Русија распореди 180.000 нови војници

Русија распореди повеќе од 180.000 нови војници во Украина на два главни источни фронта, тврди украинската војска.

„Повеќе од 180.000 припадници на руските војници се распоредени во областа на одговорност на Источната група сили, на фронтот Лиман-Купјан. Овој фронт е подолг, поради што непријателот ги концентрира силите таму“, рече Серхи Черевати, портпарол на Источната група на украинските вооружени сили, пренесува Си-Ен-Ен.

Во интервју за украинските медиуми во понеделникот, Черевати додаде дека „повеќе од 120.000 непријателски војници“ во моментов се на рутата Лиман-Купјанск.