Три земјотреси ја погодија Србија

Сеизмолошкиот институт на својата веб-страница објави дека Србија утрово ја погодиле три земјотреси. Тлото се затресе во Косовска Митровица, Крушевац и Крагуевац.

Во Косовска Митровица земјотресот се случил околу два и пол часа по полноќ. Како што е наведено на веб-страницата, тој бил со јачина од 2,6 степени според Рихтеровата скала.

Речиси во исто време тлото се затресе и во Крагуевац, а земјотресот беше со јачина од 1,6 степени според Рихтеровата скала.

Утрово околу 7.30 часот земјотрес го погоди Крушевац со јачина од 1,7 степени според Рихтеровата скала.

Да потсетиме, околу 19.25 часот во вторник на 11 јули земјотрес го погоди Крагуевац. Бил со јачина од 3,8 степени според Рихтеровата скала.