Автопатот Кичево-Охрид да биде готов до 2026 година, новата власт ветува откочување на работите

0
59

Министерот за транспорт и врски Александар Николоски денеска најави откочување на работата на автопатот Кичево-Охрид и почеток на градба на автопатот од Кичево до Букојчани. Очекува за скоро време да биде завршен и патот од Прилеп до Градско, како и сериозно да се посветат на реализација на автопатските делници од Тетово до Гостивар, од Гостивар до Букојчани и од Прилеп до Битола.

A1on.mk