Турист загинал додека нуркал низ позната атракција во Грција

0
67

Мажот, наводно, западнал во неволја додека пливал кај потонатиот брод Епаноми, популарна атракција во близина на Солун.

Локалните извештаи велат дека други загрижени пливачи го вклучиле алармот за време на викендот поради лошите временски услови.

Известено е 1-то пристанишно одделение на префектурата Миханион на Централната пристаниште во Солун, бидејќи било испратено возило за негово спасување. Напорите на болничарите да му го спасат животот биле неуспешни и тој бил прогласен за мртов на местото на настанот, јавува Мирор.