Име Вести Македонија Лазарова-Трајковска, Арифи и Малески – советници во Кабинетот на претседателот на државата

Лазарова-Трајковска, Арифи и Малески – советници во Кабинетот на претседателот на државата

0
253

Александар Спасов од Правниот факултет „Јустинијан Први“ ќе биде советник и соработник за стручни, научни мислења и совети. Блерим Кољали ќе биде советник за национална безбедност, Гоце Карајанов за надворешна политика, Билјана Радева за односи со јавноста, а Љуљета Адеми ќе биде задолжена за односи со лицата со посебни потреби. Советници ќе бидат и Тоше Зафирови Биљана Мицевска, која ќе биде задолжена за протоколот, како и Катерина Цаневска – Арсовска како советничка за медиуми.

Миле Бошњаковски ќе биде генерален секретар во Кабинетот на претседателот, а Ерол Муслиу ќе биде нов директор на Агенцијата за разузнавање.