Од 1 јули роамингот ќе биде поефтин и до 70 % со 5 држави од балканот

0
224

 Дури и до 70 отсто поефтин роаминг од 1 јули за змејите од Западен Балкан. Од АЕК соопштија дека намелувањето на цените ќе се движи од 50 до 70 отство во однос на сегашните цени. Ќе важи за граѓаните од Македонија, Албанија, Србија, Косово, Црна Гора и Босна и Херцеговина. Во меѓеувреме регулаторите треба да ги усогласат механизмите за спроведување на договорот, кој го потпишаа министрите на земјите од западен балкан, на дигиталниот самит/24.mk

https://youtu.be/3BHbMoYqAq0?t=2