Рекорд на морбили во земјава во последниве три децении

0
246

 

Во институтот за јавно здравје во изминатава недела, од кои 49 во Скопје, а 56 во другите градови низ државата. Вкупно досега со ова заболување се регистрирани 1.625 пациенти. Ова е најголема бројка на заболени од морбили во последните 25 години, велат епидемиолозите./ 24.mk/