Талат Џафери на косовско ТВ шоу прими подарок карта на голема Албанија (ВИДЕО)

0
170

Викендов на косовската РТВ21,  на „Којшија шоу“, гостин беше претседателот на македонското Собрание Талат Џафери. За време на емисијата се придружи и народниот пејач Азис Морина, кој на Џафери му подари врамена карта на голема Албанија (34-та мин од видеото).

Џафери срдечно се заблагодари и рече: „Се надевам дека ќе ја постигнеме нашата цел – да се обединиме духовно, да бидеме заедно таму каде што сме тргнале, во голема обединета Европа“.