Автопат-река: Поплавен патот од Белград кон Загреб (ВИДЕО)

0
198

Големо невреме го зафати главниот град на Србија. Врнежи преку целиот ден го парализираа градот и направија големи штети. Но, дождот предизвика тешкотии и во сообраќајот надвор од градските средини.

Автопатот Белград-Загреб личи на голема река па во неколку моменти беше затворен бидејќи автомобилите „пливаа“ по него. Возачите добија препорака доколку немаат голема потреба да не тргнуваат на пат.

Погледнете.