Бесир Алили пречекан со зурли и тапани на Табановце

0
157

 

Eвропскиот шампион во борење за кадети, Бесир Алили во граничниот премин Табановце е пречекан од голем број граѓани по неговото пристигнување од Фиренца, Италија, каде што освои златен медал.

“Се надевам дека ќе го постигнеме најдобриот резултат на Олимпијадата”, рече Алили.

Бесир Алили заедно со група навивачи со панорамскиот автобус на ЈСП патува кон плаштадот ,,Скендербег”. Таму е организиран свечен пречек од општина Чаир.