ВМРО ДПМНЕ прослави 29 години постоење

0
210

Најголемата опозициска партија ВМРО ДПМНЕ денеска прослави 29 години од своето формирање.

-Сонцето ќе се вее силно и гордо, исто како што нашето сонце ќе стане ѕвезда во знамето на Европската Унија. Знам дека ова е тежок пат, но исто како што знам дека ова единствениот и правен. А Македонија мора да успее. А успехот  е во генот на истрајните, храбрите и мудрите. Секој од вас и треба на Македонија, со сиот свој потенцијал, знаење и со целото свое срце. Нашата цел е обнова на Македонија! Ви ветувам обнова а за таа цел и во тоа име победа, истакна Христијан Мицкоски, лидерот на ВМРО ДПМНЕ.