Заев ги прими ракометарите, вети парична помош за клубот негова стабилизација и светла иднина.

0
280

Премиерот Зоран Заев ги прими ракометарите во Влада. Тој и преку својот Фејсбук профил се заблагодари на Вардар за големиот успех кој го постигнал клубот и вети помош од централната власт.

-Добредојде за Вардар, за играчите и за управата, во Владата. Ви честитам за титулата европски шампион. Ви благодарам за среќата и радоста кои ни ги приредивте. Вие сте шампиони на нашите срца!Среќни сме што постои клубот и сакаме да опстане. Затоа, ќе предложам на седница на Влада да доделиме 500.000 евра како награда за постигнатиот успех, а дополнителни 100.000 евра ќе додели и Агенцијата за млади и спорт.И веднаш, уште од денеска се посветуваме на мерките кои ќе ги преземеме за стабилност на клубот на исто ниво на кое е сега, но и за развој и успешна иднина понатаму.Ќе се посветиме да изнајдеме начин за натамошната работа преку законски решенија и со помош на државните институции.Вие им носите радост на граѓаните, а државата ќе возврати со влог во иднината на македонскиот ракомет и македонскиот спорт, истакна Зоран Заев.