Заев – За две години презедовме одговорност која никој досега не сакаше да ја преземе

0
166

 

Струмичани имаат една изрека „Глеј си раатот“, ја во политиката не влегов да си го глеам  раатот.За две години ги затворивме сите отворени прашања, преземавме одговорност што никој не сакаше да ја преземе цели 3 децении. Го зачувавме македонскиот идентитет. Сега граѓаните чекаат јасен потег од Европската унија, рече Заев на јавна трибина по повод две години од формирањето на владата.