На Хисни Исмаили македонскиот му е странски јазик

0
183

Премиерот Зоран Заев денеска достави предлог до Собранието со новите министри, меѓу кои и Хисни Исмаили, кој треба да го превземе Министерстово за култура. Во јавноста деновиве отворено се негодуваше за тоа што доктор е поставен во сосема несоодветен министерски ресор, пишува Република.

Во неговото професионално CV, пак, идниот министер во македонската влада наведува дека македонсиот јазик му е странски..

Исмаили е универзитетски професор на Тетовскиот универзитет.