Општина Центар урива диви тераси на кафулиња

0
235

Општина Центар утрово почна со уривање на диви тераси на кафулиња, најмногу во Дебар Маало.

Сите објекти кои ќе се уриваат имаат отстапување од Правилникот за летни тераси. Најчесто имаа одобрение за на пример икс метри летна тераса, а зафаќаат двојно или тројно повеќе, притоа узурпираат јавен простор” , велат од Општина Центар.