Силен земјотрес во Албанија

0
219

Серија од неколку земјотреси,  со магнитуда и до 5 степени имаше утрово од 4 до 5 часот 10 километри јужно од Корча, Албанија, на длабочина од 10 километри.

Поради близината земјотресите се почуствувани во Охрид и Струга.