„Сојуз за живот“: Не сме против различностите, туку против наметнување антисемејни вредности

0
236

Иако е налик контра-парада, присутните се децидни – никој не е против поразличните, но сметаат дека тие не смеат да наметнуваат новокреирани вредности кои се против продолжување на семејните гранки.

Собирот започна со утринска литургија во црквата Света Богородица на која присуствуваше владиката Агатангел кој ги повика верниците да се придружат на маршот низ улиците во Скопје.

Освен од МПЦ, присуствуваа и членови на ИВЗ, Католичката црква, Еврејската заедница и други граѓански здруженија.

Подолу е видео прилогот на КАНАЛ 5 за атмосверата и пораките од денешниот марш за промоција на семејните традиционални вредности.

https://youtu.be/rdAh-gH-nn4?t=2