Усвоен законот за поврат на ДДВ

0
179

 

Со 65 гласаа „за“, ниту еден против или воздржани Собранието доцна синоќа го усвои Законот за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физичките лица. Законот ќе почне да важи од 1 јули.

Според законското решение, физичките лица ќе имаат право на враќање на 15% од ДДВ искажан во фискалните сметки.