Име Вести Македонија Ѓорчев: Заев е уморен од лажење и тој сака да си замине...

Ѓорчев: Заев е уморен од лажење и тој сака да си замине од власт

0
207

Ѓорчев истакна дека Република Македонија влегува во последната година од владеењето на Заев и СДСМ и ќе има Пржинска влада. “На премногу страни Заев има ветено. Тој е во една ситуација која во подолго време во подолги години на секој му кажува она што тој сака да го чуе. На сите им вети, но најважно од се, како премиер, ги излажа граѓаните и го излажа народот. Нема работа за која не е излажано.

За Референдумот, уставното име на Република Македонија, внатрешните консталации, за економијата да не збориме, на локално ниво може да раскажуваме до утре за ветените проекти. Тој е уморен од ветувања и од лажење. Неможе цело време да ги лажете сите. Доаѓа Пржинска влада. Тоа е во Законот. ВМРО-ДПМНЕ ќе добие министерства, ќе има министри и заменици. Заев си заминува и ќе има одговорност, рече Ѓорчев.