(ВИДЕО) Заев: СЈО ќе има ново име и ќе го предводи Вилма Рускоска

Новото име на СЈО ќе биде Јавно обвинителство за организиран криминал и висока корупција, а ќе го предводи обвинителката Вилма Рускоска, рече премиерот Зоран Заев на денешната прес конференција во владата.

Тој појасни дека новото обвинителство ќе работи во рамки на Републичкото јавно обвинителство, односно дека ќе биде во хиерахија и субординација кон државното јавно обвинителство.

https://youtu.be/dNi_qycRLg0?t=1