Заев: Започна разрешувањето на директорите

0
207
Премиерот Зоран Заев најави дека денеска почнува разрешувањето на повеќе од 30 директори и раководители на институции и претрпијатија во државната сопственост.
Постапките за нивно разрешување и почеток на постапката за нивно именување ќе се одвиваат до крајот на месецот. Меѓу разрешените, се директорот на МЕПСО, Електрани на Македонија, Државниот архив,   Развојната банка на РСМ, директорот на Еврокомпозит, економскиот директор на Гинекологија, на Драмски театар, на Железници и инфраструктура и заменик директорот на УБК кој преминува во Агенција за национална безбедност. Разрешени се и многу други членови на Управни и надзорни одбори.
-Меѓу овие луѓе има и лица на кои им понудивме друг ангажман, рече Заев