Заев за “Клан Македонија” : Сум се борел и ќе продолжам да се борам за Албанците…

0
207
 Премиерот Зоран Заев, кој вечерва гостуваше  на ТВ “Клан Македонија”, истакна дека се борел и ќе продолжи да се бори за Албанците и Македонците.

“Се борев и се борам за Македонците и Албанците и за сите граѓани во ова заедничко општество.
Граѓаните  не избра да донесуваме одлуки и ние  преку комуникација со своите граѓани, работиме во интерес на граѓаните. Бевме фатена држава, а сега, ние сме брилијантен пример не само во регионот туку и пошироко. Пред две години бевме на работ на граѓанска војна, денес сме горди да продолжиме со демократскиот свет.
Нашата земја е потврда за атрактивноста на Европската унија “, рече Заев. /глас.мк